Започна ремонт на четири улици в Кършияка СНИМКИ

Автор: Ива Модова 5056
Започна ремонт на четири улици в Кършияка СНИМКИ

Четири улици в Кършияка, които от 50 години не са ремонтирани, ще бъдат изцяло обновени. Това са улиците "Тинтява", "Щастие", "Ястреб" и "Синчец", които се намират в квартал Захарна фабрика. Старт на реконструкцията бе дадена днес, като тя ще продължи през следващия месец. През това време старата, почти полувековна, настилка ще бъде премахната, а на нейно място ще се положи нов асфалт. Общо за ремонта са отделени 60 хиляди лева.

„Тези улици са изграждани през 60-те – 70-те години и от тогава дори не са кърпени. През 2016 година перпендикулярната на четирите улици – „Света Гора”, бе изцяло обновена. Тя бе в потресаващо състояние. В квартал „Захарна фабрика” ще работим и занапред, като ремонти ще се извършват само по улиците, които не попадат към мащабния проект за водния цикъл. Ще се отнася до него, надяваме се в началото на годината той да стартира”, заяви кметът на район „Северен” Ральо Ралев.

Проектите на районната администрация не свършват до тук. Четири паркинга между булевард „България” и продължението на улица „Стефан Ботев” ще бъдат изцяло изградени.

„Това са места, които хората сами са си ги обособили като паркинги. Поради проблема с паркирането в района от администрацията решихме пред четирите блока, в западните им страни, да изградим по един паркинг. Първият вече е факт, а вторият ще бъде открит идната седмица. След края на ремонта на четирите улици започваме работа по третия, а четвъртият - през пролетта”, допълни Ралев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина