Синбад, убил мъж преди 14 г. в Пловдив, може да получи присъда още днес

Автор: Ива Модова 3753
Синбад, убил мъж преди 14 г. в Пловдив, може да получи присъда още днес

30-годишният Никола Камберов, известен като Синбад, който уби преди 14 години мъж застава пред съда. Той е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново. Делото ще стартира с възпроизвеждане на следственият експеримент, който разкрива начина на убийството.

На предходното заседание поради техническа грешка кадрите прекъснаха и по молба на защитата на Камберов днес отново ще бъде излъчено видеото. Всички свидетели по делото вече са разпитани, а вещите лица са представили заключенията си по експертизите.

Ако защитата на Никола и представителят на Окръжна прокуратура нямат нови доказателствени искания, напълно възможно е още днес да се пристъпи към пледоарии, а след тях и до присъда. Камберов е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишният Божидар Моллов в Столипиново.

На тази дата преди 14 години Никола, известен с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и  приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. "Сокол", в посока към т.нар. "боклук-блок" в квартал Столипиново. По това време Божидар вървял сам по ул. "Сокол" и приближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пътниците и започнал да го обижда и попитал защо му е отнел приятелката, която била в автомобила. В това време Никола  слязъл от автомобила, започнал да го удря с юмруци, при което пострадалият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата. Никола го последвал.

Извадил нож с дървена дръжка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пътниците в автомобила да си мълчат за инцидента. През това време пострадалият започнал да вика за помощ, успял да се добере до близкия блок на ул. "Сокол", почукал на една от вратите. Свидетелката го видяла да лежи пред апартамента, излезли други хора и повикали Спешна помощ. По-късно лекарите констатирали смъртта на Божидар, като според съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, причинена от остра кръвозагуба.

През пролетта на 2017 г. били дадени свидетелски показания по случая, след което Никола е бил задържан. Извършен е бил следствен експеримент, при който той е посочил мястото, където е наръгал пострадалия и механизма, по който го е извършил, както и къде е изхвърлил ножа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина