Ремонтът на ул. „Лев Толстой” почти е завършен

Автор: Plovdiv Now 6441
Ремонтът на ул. „Лев Толстой” почти е завършен

Ремонтът на ул. „Лев Толстой” почти е завършен, видя репортер на TrafficNews. Пътната част вече е готова, като фирмата изпълнител вчера положи последния слой асфалт.  Строителите работят по кръстовищата на улицата, както и постъпите към казармите, училищата и хотелския комплекс.  Въпреки че все още движението не е пуснато официално, коли минават през отсечката.

Все още има довършителни дейности в зоната от „Ген. Радко Димитриев” до ул. „Богомил”. Те са свързани с паркоместата  и пешеходните зони. Също така трябва да се изгради и озеленяването, като по проект там ще бъдат засадени почти 150 дървета.

Ремонтът на друга улица – „Генерал Радко Димитриев” обаче забуксува. Отсечка от северната страна на казармите е разкопана,а техниката на фирмата е на място, но без да има строители. Причината е, че в момента се прокарват тръби покрай трасето и докато не завършат работа експлоатационните дружества, те не могат да продължат своята работа.

До дни се очаква да започне ремонтът и на третата улица от проекта в „Гладно поле” – „Богомил” от ул. „Лев Толстой”, като ще се направи и продължението й до бул. „Санкт Петербург”.

Общата сума на проекта е   11 886 112.50 лева, като от тази сума 9 264 652.50 лева е безвъзмездна финансова помощ, а  2 621 460 лева е собствения принос за ВиК мрежаата.  

"Лев Толстой"

"Генерал Радко Димитриев"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина