Откриха новата детска градина на улица „Богомил”

Автор: Plovdiv Now 10849
Откриха новата детска градина на улица „Богомил”

Новата детска градина на улица „Богомил”, която бе построена със средства по „Региони в растеж” бе открита днес от кмета Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев. Дейностите по нея приключиха изцяло, като се очаква скоро да приеме и първите деца, предава trafficnews.bg.

„Поели сме ангажименти към пловдивчани и го спазваме – да няма недостиг на места за деца, които имат нужда от тази услуга” заяви кметът Здравко Димитров. Той каза, че строителството е станало в кратки срокове, а самото изпълнение е перфектно.

Пламен Райчев заяви, че това е бутикова детска градина с 4 групи и басейн, която ще бъде филиал на ЦДГ „Чайка”.  Единственото, което остава е да се върже към ТЕЦ-а, като това няма да пречи на функционирането й.

На откриването впечатление направи, че кметът на район „Източен” Иван Стоянов не присъстваше. Той заяви, че не е бил поканен на него, а днес от медиите разбрал за откриването.   Стоянов обясни, че не е спирал да работи за построяването на градината, като е съдействал  изцяло за документация и другите съпътстващи дейности.

От Община Пловдив заявиха, че са изпратили официален мейл на райкметът, но той отрече да е получава такъв.

Общата стойност на новата детска градина е 1 950 287 лева, като парите са от „Региони в растеж”.  На практика  изборът на изпълнител продължи повече от  изграждането на детската градина.  Тя бе пусната през 2019 година, като тя бе прекратена заради странно малкия срок за изграждането на детската градина – 80 дни.  В резултат на странните изисквания от възложителя в лицето на Общината, нито една от големите строителни компании не се яви на процедурата, а след това тя бе прекратена.

Последва нова поръчка, на която се явиха четири компании. „Саграда” ООД, „Запрянови – 03”, консорциум ДГ „Богомил” и „Астрал инженеринг”.  Тя бе с по-разумен срок на изпълнение от 290 дни, а парите – 2 млн. лева без ДДС. За изпълнител бе избрана компанията „Саграда”, които днес предадоха обекта.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина