Още една павирана улица в Пловдив отива в историята

Автор: Благовест Андонов 4883
Още една павирана улица в Пловдив отива в историята

Община Пловдив пусна процедурата за реконструкцията на ул. „Славянска” в район „Източен”. В следващия месец ще се събират оферти за улицата, която ще се реконструира между бул. „Източен” и ул. „Лев Толстой”. Участъкът е един от най-натоварените в квартал „Каменица”, като настилката е паважна, а тротоарите не са в добро състояние, пише trafficnews.bg.

Реконструкцията е оценена на 3 млн. лева без ДДС, като за нея има готов технически проект. Предвижда се премахването на паважа и направата на ново пътно легло, асфалтиране, нови бордюри и тротоари. Също така ще се изгради изцяло нова комуникация – електрическа и ВиК. В СМР-тата са включени още ново осветление и видеонаблюдение.  Предвидени са и паркоместа.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка трябва да между 180 и 360 календарни дни.

Финансирането на улицата е през отпуснатите средства от държавния бюджет към Община Пловдив.  По закон след сключването на споразумението с МРРБ проектът трябва да е готов до 2026 година, иначе средствата подлежат на връщане.

Последният проект, за който се очаква да бъде пусната обществена поръчка по програмата е ул. „Генерал Колев” в район „Западен”.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина