Нагъл пловдивчанин превзе тротоар на натоварен булевард и спокойно си паркира автомобила

Автор: Plovdiv Now 4154
Нагъл пловдивчанин превзе тротоар на натоварен булевард и спокойно си паркира автомобила

Пореден нарушител на пътя предизвика недоволството на пловдивчани. Собственик на лек автомобил "Хюндай" с пловдивска регистрация го е позиционирал най-безцеремонно върху тротоара на бул. "Мария Луиза". Возилото се намира на метри от кръстовището с улица "Арчарица", както и от автобусна спирка. 

Бдителна жителка на града е заснела автомобила по обяд вчера. По думите ѝ, той е прекарал повече от час на тротоара, а шофьорът не е бил забелязан в района. 

Припомняме, че, съгласно Закона за движение по пътищата, се допуска престой и паркиране леки автомобили върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места. То следва да се осъществява "успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци".

На въпросното място обаче паркиране върху тротоара не е предвидено от градските власти. Впрочем, то е забранено и върху пътното платно.

Във въпросния участък обаче примерите за безобразно паркиране са не един или два. Шофьори масово "превземат" тротоара в района на кръстовището,като нарушенията се извършват най-често в пиковите часове. 

"Няма ли кой да санкционира наглеци като този?", питат възмутени граждани, които ежедневно се натъкват на нарушители в района.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина