Младеж е приет в болница с огнестрелна рана

Автор: Plovdiv Now 6148
Младеж е приет в болница с огнестрелна рана

17-годишен младеж от Столипиново е приет в болница с огнестрелна рана в корема, предаде TrafficNews.bg. Инцидентът е станал в събота вечерта на ул. "Градина". Тийнейджърът е постъпил в Спешното на УМБАЛ "Свети Георги" към 21.30 часа, като е заявил на лекарите, че сам се е наранил. По-късно, при разпита, той е обяснил на полицаите че е намерил на улицата газов пистолет и докато го разглеждал, произвел изстрел. След това изхвърлил оръжието.  

Раненото момче е без опасност за живота, при операцията лекарите извадили от корема му пластмасова сачма. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 127 от НК. 

Преди два месеца в квартала имаше друг инцидент със стрелба с пневматично оръжие. Пострадалият 34-годишен пловдивчанин е разговарял със свой роднина на улицата, когато се чула пукотевица, а мъжът се хванал за ръката. Близки на простреляния веднага го отвели в болница.

След преглед медиците установили, че ръката на пловдивчанина е счупена. Наложила се спешна операция. Пловдивчанинът е без опасност за живота. Човекът е бил прострелян с мощно пневматично оръжие. 

Продажбата на пневматично оръжие е свободна, въпреки че част от оръжията с които се търгува, са доста мощни и могат да причинят сериозни последствия. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина