Без присъда за Синбад! Призовават нови свидетели, делото не било изяснено

Автор: Ива Модова 3191
Без присъда за Синбад! Призовават нови свидетели, делото не било изяснено

За пореден път бе отложено делото срещу Никола Камберов – Синбад. Той е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишния Божидар Моллов в Столипиново.

Заседанието започна с повторно излъчване на следствения експеримент. Причината за второто възпроизвеждане на кадрите бе техническа грешка, възникнала при предишното заседание. Съдебният състав, прокуратурата и защитата на Камберов внимателно наблюдаваха видеото, в което Никола обяснява на оперативните работници и следователите, как преди 14-години убил Моллов.

Той показва къде е седял в колата, къде са седели другите присъстващи във фаталната нощ, от къде е дошла жертвата и как го е пробол с ножа.

След края на видеото възникнаха множество въпроси от страна на защитата в лицето на адвокат Красимир Елдъров.

„Защо прекъсва видеото, защо по време на експеримента на Камберов са му задавани манипулативни и насочващи въпроси, къде са поемните лица и защо не се виждат на кадрите?”, попита Елдъров. Това провокира у него искане, въпросните поемни лица да бъдат призовани в залата за разпит, за да се уточни дали обвиняемият не е бил манипулиран от разследващите.

От своя страна прокуратурата възрази и спомена, че според държавното обвинение делото е изяснено и може да се пристъпи към пледоарии.

След съвещание съда намери, че делото наистина не е изяснено докрай и уважи искането на защитата на Камберов. Магистратите разпоредиха да бъдат призовани поемните лица и отложи делото за нова дата в началото на март. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина