Полицейски проверки са извършени на 75 частни адреси, 34 търговски обекти, 259 автомобила и 364 лица.  

В рамките на операцията са образувани бързо и четири досъдебни производства. За срок до 24 часа са били задържани трима извършители на престъпления.

Двама мъже от село Маноле са отведени в районното управление за увреждане на уличен автомат за топли напитки. Арестуван е и криминално проявен жител на село Динк, който преди месеци откраднал чужд мобилен телефон. Отнетата вещ е иззета и приобщена към материалите по случая.

На адреса на друг мъж от Динк са открити незаконно съхранявани 70 боеприпаса, а от домовете на двама негови съседи са конфискувани общо около 200 литра алкохол без платен акциз.

Без бандерол са били и 60 литра високоградусна течност, предлагана за продажба в заведение в село Голям Чардак. Допълнително в двора на търговеца са установени дърва за огрев с недоказан произход и начин на придобиване.   

Незаконно съхранение на дървесина е документирано и в къщи в селата Правище и Строево.

По време на контрола по линия на безопасността на движението са издадени над 140 актове и фишове за нарушения по Закона за движение по пътищата. Засечени са 52 автомобила, преминали със скорост над допустимата в населените места, като в Рогош и Съединение двама водачи са се движили с 54 километра над ограничението от 50 км/ч.

Още в началото на операцията, около 8 ч., в Съединение е заловен шофьор под въздействие на амфетамин. Той е отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Задържан е за едно денонощие, образувано е бързо производство.

В Калековец мъж е бил седнал зад волана на автомобил с прекратена регистрация, а в Скутаре друг управлявал мотоциклет без регистрационни табели.