Стоил, убил баща си край Съединение, не иска да лежи в затвора 18 години

Автор: Plovdiv Now 12996
Стоил, убил баща си край Съединение, не иска да лежи в затвора 18 години

Автор: Георги Тошев

41-годишният Стоил Терзиев, който уби баща си след скандал в село Неделево, не иска да лежи в затвора 18 години, каквото решение постанови Окръжен съд – Пловдив. Мъжът обжалва присъдата си пред втора инстанция, като днес поиска от въззивния съд  наказанието му да бъде намалено, предаде trafficnews.bg.

През октомври миналата година, Стоил получи присъда по повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление – убийство на родител по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено в условията на опасен рецидив. До онзи момент той е бил осъждан 6 пъти от 2000 година насам за различни престъпления, включително за притежание на наркотици. Последната му присъда е от 2018 година и е лежал в затвора до 2019 г.

Делото в Окръжен съд – Пловдив протече като съкратено съдебно следствие, след като Стоил Терзиев и адвокатът му Стефан Левашки дадоха съгласие да не се разпитват някои от свидетелите, а да се ползват показанията им от досъдебното производство. Първоинстанционният съд призна Терзиев за виновен, че умишлено е умъртвил 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022.

В днешното заседание пред Апелативен съд – Пловдив адвокат Левашки поиска нова съдебно психологична експертиза и разпит на майката и сестрата на Стоил Терзиев. Магистратите обаче прецениха, не няма необходимост от допълнителен разпит и няма основание за назначаване на повторна експертиза.

Решението дали да бъде намалена наказанието ще бъде оповестено в законовия двумесечен срок. Според прокуратурата присъдата трябва да бъде потвърдена.

Хронология на престъплението:

Бащата и синът, живеели в къща в пловдивското село Неделево, като между двамата често възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да пиян и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а родителят се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и казал, че ще излезе навън.  Стоил Терзиев го предупредил да не ходи никъде. Антон му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава синът се ядосал и блъснал баща си, при което той загубил равновесие, хванал се за якето на Стоил и скъсал единия джоб. Това ядосало Стоил и той започнал да Налага Антон, като боят се прехвърлил в двора на къщата.

Синът съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след продължил да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата. 

След подаден сигнал на тел. 112. на място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина