Стартира процесът срещу Стоил, който уби баща си в Неделево

Автор: Plovdiv Now 5662
Стартира процесът срещу Стоил, който уби баща си в Неделево

Димитрия Терзиева, майка на 41-годишния Стоил Терзиев, отказа да се конституира като частен обвинител срещу сина си, по делото за убийството на съпруга ѝ - Антон Терзиев на 17 март миналата година в Неделево.

Почернената съпруга отказа да участва в процеса и няма да предяви иск срещу Стоил. Това стана ясно в разпоредителното заседание по делото. То беше отлагано два пъти до момента, но днес успя да стартира по същество. Делото ще протече като съкратено съдебно следствие, след като обвиняемият и адвокатът му Стефан Левашки дадоха съгласие да не се разпитват някои от свидетелите, а да се ползват показанията им от досъдебното производство. Част от вещите лица също няма да бъдат изслушвани в съдебната зала.

Срещу Стоил е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление – убийство на родител по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено в условията на опасен рецидив. Стоил до момента е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за различни престъпления, включително за притежание на наркотици. Последната му присъда е през 2018 година и е лежал в затвора до 2019.

Според обвинителния акт Стоил Терзиев умишлено е умъртвил 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният почина в болница на следващия ден. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крака по тялото на жертвата си. Майката се е опитвала да го спре, но той продължавал.

Установени са наранявания по цялото тяло. Терзиев е съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е започнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата. 

Бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и казал, че ще излезе навън.  Стоян Терзийски го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което Антон загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвиняемият  започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение защитата на обвиняемия многократно изтъкна като причина за смъртта на Антон лекарска грешка, но за момента подобна теза не е приета.

Следващото заседание по делото е насрочено за 3 октомври. Стоил остава с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Автор: Георги Тошев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина