Скъсано яке и много алкохол в основата на отцеубийството в Неделево

Автор: Plovdiv Now 78356
Скъсано яке и много алкохол в основата на отцеубийството в Неделево

Скъсано яке е в основата на скандала между баща и син, довел до убийството в Неделево. Припомняме, че Стоян Терзиев умишлено умъртви 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният почина в болница. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крака. Майката се е опитвала да го спре, но той продължавал.

Установени са наранявания по цялото тяло. Терзиев е съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е започнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата. През изминалата седмица Стоян се изправи пред Апелативен съд, за да поиска да се прибере у дома, разказва TrafficNews.

Защитата му настоя за домашен арест, ката за това си щение изтъкна, че няма връзка между побоя и смъртта на Терзиев - старши. Според адвокат Йорданка Ловчева, представляваща защитата на Стоил, се касае за лекарска грешка.

"Смъртта настъпва малко след медицинска манипулация, при която лекарите не са успели да вкарат тръбата. При втори опит жертвата е кашляла, което значи, че и той  е бил неуспешен, а може дори да е била наранен белия дроб. От там да е настъпила дихателната недостатъчност и острата сърдечно - съдова недостатъчност. Има данни, че на 17 март, Терзиев е бил добре и дори е искал да си ходи. Това е видно от свидетелските показания на лекарите и на съпругата му. Оттук може да се направи извод за липса на доказателства за причинно - следствената връзка между побоя и смъртта", смята защитата.

Адвокат Йорданка Ловчева разкри и каква е причината за скандала. Оказва се, че в основата на боя е яке. То е принадлежало на 40-годишния Стоил Терзиев.

 "Клиентът ми е безработен и предвид зимния сезон, едно скъсано яке не е незначителен повод". Освен връхната дреха, голямото количество алкохол също е допринесло за убийството. Именно нетрезвото състояние на Стоил провокира и въпрос у защитата : Разбирал ли е Терзиев какво върши? Заради това и защитата е настояла за анализ и изследване дали младши може да носи наказателна отговорност.

По време на заседанието Стоил е останал безмълвен. Единствените му думи са били насочени към желаната от него мярка за неотклонение, а именно домашен арест. В крайна сметка магистратите окончателно оставиха зад решетките Терзиев - младши. Освен наличието на доказателства за авторството, Апелативен съд е посочил и нелекото му съдебно минало. Оказва се че Стоил е бил осъждан само преди 3 години. По делото е установено, че в резултат на нанесения побой, на Антон са били причинени множество тежки увреждания по тялото, включително и контузия на мозъка и нараняване, проникващо в черепната кухина. Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина