Рестартираха делото срещу отцеубиеца от Неделево

Автор: Plovdiv Now 4237
Рестартираха делото срещу отцеубиеца от Неделево

Автор: Георги Тошев

Делото срещу 41-годишния Стоил Терзиев, който преди 2 години уби баща си в село Неделево, стартира отначало в Окръжен съд – Пловдив. Процесът ще протече по същия начин, както и при предходното дело – с разпит на няколко свидетели и част от вещите лица, изготвили експертизите, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че през октомври миналата година, 41-годишният Стоил получи присъда от 18 години затвор при първоначален строг режим, по повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление – убийство на родител по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено в условията на опасен рецидив. До онзи момент той е бил осъждан 6 пъти от 2000 година насам за различни престъпления, включително за притежание на наркотици. Последната му присъда е от 2018 година и е лежал в затвора до 2019 г.

Делото в Окръжен съд – Пловдив протече като съкратено съдебно следствие, след като Стоил Терзиев и адвокатът му Стефан Левашки дадоха съгласие да не се разпитват някои от свидетелите, а да се ползват показанията им от досъдебното производство. Първоинстанционният съд призна Терзиев за виновен, че умишлено е умъртвил 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022.

В последствие, отцеубиецът обжалва присъдата си пред втора инстанция, като в края на януари тази година поиска от въззивния съд наказанието му да бъде намалено. Апелативните магистрати обаче директно  върнаха делото за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд, заради предубеденост на съдията и един от съдебните заседатели.

Настоящият процес отново ще протече като съкратено съдебно следствие по настояване на Стоил и адвокатът му Стефан Левашки. Единствената разлика от предходния път е, че в настоящето дело ще бъде разпитана и сестрата на Стоил – Силвия Терзиева. Майката на подсъдимия и вдовица на убития, отново отказа да се конституира като частен обвинител и граждански ищец срещу сина си, но ще даде показания като ключов свидетел.

В следващото заседание на 7 март се очаква да бъдат разпитани всичките 5 свидетели и 6 вещи лица.

Хронология на престъплението:

Бащата и синът, живеели в къща в пловдивското село Неделево, като между двамата често възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да пиян и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а родителят се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и казал, че ще излезе навън.  Стоил Терзиев го предупредил да не ходи никъде. Антон му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава синът се ядосал и блъснал баща си, при което той загубил равновесие, хванал се за якето на Стоил и скъсал единия джоб. Това ядосало Стоил и той започнал да Налага Антон, като боят се прехвърлил в двора на къщата.

Синът съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след продължил да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата. 

След подаден сигнал на тел. 112. на място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина