Разбиха банда, обирала къщи в пловдивски села

Автор: Plovdiv Now 14646
Разбиха банда, обирала къщи в пловдивски села

Петима младежи са се сдобили с обвинения, след като нахлули в няколко къщи в пловдивски села. Днес спрямо мъжете на възраст между 17 и 29 години е била взета мярка за неотклонение задържане под стража. Те са обвинени в това, че в периода от 6-ти до 23-ти януари са нахлули с взлом в няколко обекта.

По делото е установено, че петимата са извършили кражби от къщи в селата Костиево, Малък Чардак и Строево, както и от магазин в град Съединение. Те отнели електрически помпи за вода, електрожени, разклонители, печка, кабели и други вещи, а от магазина - 28 лева на монети  и 30 кг пилешко месо.  

Петимата влизали в имотите в тъмната част на денонощието, като разбивали входни и вътрешни врати, докато собствениците отсъствали. 

Според обвинението, на 18 януари обвиняемите влезли и в къща в гр. Съединение, където живеело възрастно семейство - мъж на 75 г. и жена на 71 г. Двамата спели на първия етаж на дома си. Обвиняемите разбили вратата на втория етаж и влезли в жилището. Възрастните хора се събудили от шума, а петимата избягали от къщата и не успели да извършат кражбата.

Младежите са били задържани при специализирана полицейска операция от служители на РУ – Труд при ОД на МВР -Пловдив. Те имат криминални досиета и присъди.  По делото предстои да бъде привлечен като обвиняем и  26-годишен, който е задържан в следствения арест по друго дело – за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина