Пожарът край село Любен е ликвидиран.

"Поредното изпитание за смелите мъже от пловдивската пожарна и ВВС приключи с победа над стихията. На терен остават да дегурят два екипа. Благодарение на помощта на ВВС успяхме да спасим хиляди хектара гора", съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Малко след 17 ч. вчера следобед е получен сигнал за горски пожар край Любен. След като ситуацията е била анализирана от пожарната незабавно потърсили помощта на ВВС. Гасенето на пожара в специфичния и труднодостъпен терен по земя и въздух, е продължило почти 13 часа. 8 екипа огнеборци от 28 души, екип на ВВС и горски служители са участвали в овладяването на стихията.

"Хеликоптерът се зареждаше с вода от близкия язовир Пясъчник. Заедно с екипажа на 24-та авиобаза в летателната машина вчера бе включен нашия колега от оперативен център Пловдив- ст. инсп. Веселин Брадистилов, а днес от въздуха- с цел по- добра координация на земята, помагаше заместник- оперативния- Димитър Стефанов. Заедно сме по- силни от огъня", посочиха още пловдивските пожарникари.