Почетоха деня на виното и любовта и в община Съединение

Автор: Plovdiv Now 11875
Почетоха деня на виното и любовта и в община Съединение
Виното и любовта са наистина необикновена двойка. Свързват ги толкова много неща. За любовта казват, че e като виното и обратното – замайват, опияняват, правят цветовете по- ярки и вълнуващи. Няма любов без вино и няма вино без любов. Нищо друго не опиянява сладко- горчиво като тях, никоя напитка, никое чувство.
 
Затова и на днешния ден на гости в Община Съединение, за да получат своя подарък, бяха родителите на малката Снежи, първото бебе родено за 2024г.
 
Заместник-кметът на община Съединение г-н Атанас Вълков лично връчи на щастливите родители столче за кола и памперси с пожелание да расте здрава, щастлива и обградена с много любов.
 
По късно през деня празникът продължи със зарязване на лозята в селата Найден Герово и Драгомир. Там спазиха ритуала по зарязването на лозята рано на Трифон Зарезан /стар стил/.
 
С традиционно тържество за плодородие и берекет, песни, танци и коронясване на Цар на лозето, хората от винарския край почетоха празника на Св. Трифон, покровител на лозарите. В региона, познат със своите лозарски обичаи, предавани с години от поколение на поколение, се отглеждат повече от 5 000 дка първокачествени лозя поради благоприятните условия на почвата.
 
Там всяко лято плододават тонове червени лозя от сортовете каберне совиньон, мавруд, мерло, каберне фран, сира и белите шардоне, мускат, совиньон блан, тамянка и просеко. Количествата грозде, които се раждат, са огромни, а качеството им – отлично, хвалят се местните лозари, съобщават от Община Съединение.
 
Гости на мероприятието бяха кмета на община Съединение г-н Георги Руменов, зам.-кмета г-н Атанас Вълков, както и председателят на общински съвет г-жа Станка Стоицова – Чушкова.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина