Осъдиха мъж, заплашил с нож 95-годишен дядо и му взел 50 лв. край Съединение

Автор: Plovdiv Now 9861
Осъдиха мъж, заплашил с нож 95-годишен дядо и му взел 50 лв. край Съединение

Автор: Георги Тошев

Мъж, живеещ в село Голям Чардак, нападна възрастен мъж от Неделево и му открадна сумата от 50 лв., а в последствие се разкая пред съда.

Действието се разиграло на 14 май тази година пред дома на възрастния човек. 49-годишният крадец отишъл до къщата на дядото и му поискал пари с обяснението, че нямал с какво да си купи хляб. Започнал да настоява и дядото го съжалял и му дал монета от два лева. Виждайки, че получава само два лева, роденият в Пловдив мъж станал агресивен. Започнал да крещи на дядото, поискал му още пари като го заплашил „че ще го заколи“. След това извадил малък нож, с което допълнително въздействал заплашително върху психиката на пострадалия възрастен човек.

След това агресивният мъж се приближил към дядото и го ударил с ръка по лицето, бутнал го на земята и започнал да бърка в джобовете на дрехите му. Намерил сумата от 50 лв. в различни банкноти, взел ги и напуснал дома на пострадалия.

Малко по-късно бил арестуван и на 22 май съдът му наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той прекарал в ареста повече от три месеца, а преди дни 49-годишният мъж се изправил пред Пловдивския районен съд, където се признал за виновен.

След сключено споразумение с прокуратурата получил десет месеца условна присъда с три години изпитателен срок. Той бил осъден и да заплати близо 200 лв. разноски по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина