Ново дърво пусна корени в центъра на Съединение

Автор: Plovdiv Now 7429
Ново дърво пусна корени в центъра на Съединение
Днес кметът Атанас Балкански съвместно с НЧ“ Съединение-1875“ и ДСЖ, дни след Деня на Земята, засадиха в центъра на Съединение ново дъpвоо- явор.
 
Много хора знаят, че той е голям любител на природата и прекарва свободното си време сред нея,затова и това дърва е лично дарено от него. Причината,която го подтиква да направи това благородно дело е,че както всички знаем в центъра на град Съединение извива снага 136-годишно дърво, което всички знаят като явор. Но през последното десетилетие състоянието на дървото е доста влошено. В него има хралупи,беше и палено. Макар и да се правят укрепвания,годините на живот неизменно оказват влияние върху влошеното му състояние.
 
Това дърво носи в себе си и история, а именно тук е извършено освещаването на знамето на четата на Продан Тишков –Чардафон, а така също точно тук четниците са положили клетва.
 
„Днес засаждам този явор,защото това дърво е един известен спътник на цивилизацията, носи в себе си енергия, дълголетие, стабилност, материалното богатство и любов. Той облекчава стреса и допринася за спокоен ритъма на живот. Надявам се, че този явор също се има това дълголетие и ще бъде пазено.“ – добави още кметът на община Съединение Атанас Балкански.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина