Нов физкултурен салон с топла връзка ще има в СУ „Христо Ботев“ в Съединение

Автор: Plovdiv Now 4883
Нов физкултурен салон с топла връзка ще има в СУ „Христо Ботев“ в Съединение
Нов физкултурен салон с топла връзка ще бъде изграден към СУ „Христо Ботев“ в Съединение по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2027 г. Проектното предложение е на стойност 1 499 800 лева.
 
Новопроектираната сграда на спортен физкултурен салон и топла връзка (пристройка) е с площ 742,5 кв. м. и предвижда следните основни и спомагателни помещения: Топла връзка; Физкултурен салон за спортни занимания и културно-масови прояви; Помещение за преподаватели със съблекалня и санитарен възел; Съблекални за ученици; Санитарни възли с преддверие; Душови помещения; Санитарни възели с душ за хора в неравностойно положение; Складово помещение за съхранение на спортни уреди и инвентар; В
Топлата връзка се затваря съществуващото външно стълбище на сградата, също така в това пространство се предвижда монтиране на вертикален платформен подемник за осигуряване на достъпна среда.
 
Физкултурният салон за спортни занимания и културно-масови прояви е с площ от 570 м2, и осигурена светла функционална височина от 8,00 м в най- ниската си част и 10,22 м в най-високата. Габаритите на салона съответстват на видовете спорт, които ще се развиват, а именно – баскетбол, волейбол , игрище за футбол на малко поле.
 
В проектната разработка са въведени мерки, свързани с подобряване на достъпа на хора с увреждания, в съответствие с нормативните изискванията, съобщават от Община Съединение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина