Майката на Митко: Искаме присъди за уволнените полицейски директори

Автор: Plovdiv Now 5814
Майката на Митко: Искаме присъди за уволнените полицейски директори

Майката на жестоко убития Димитър Малинов настоява уволнените полицейски директори да бъдат подведени под наказателна отговорност. В четвъртък вътрешният министър освободи директора на полицията в Пловдив и началника на районното управление в Стамболийски. Това са старши комисар Васил Костадинов и главен инспектор Ангел Керпиев. 

Проверка установи допуснати съществени пропуски и нарушения, довели до това установеният като извършител на  убийството - Рангел Бизюрев, да напусне страната. Друг мотив за уволнението им е тежко нарушение на служебната дисциплина и деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на служители в МВР. 

 „Разследването е забавено от самото начало. До тук ли ще спре всичко – с три уволнения? Ако началник на едно РПУ не знае какво се случва там, това говори лошо, но ако знае и не прави нищо, говори още по-лошо. Трябваше да извикат първо Рангел Бизюрев на разпит. Той лети за Германия на 24 юли сутринта. Бил е на море, прибрал се е, събрал си е багажа и си е заминал. След като на 22 юли сме подали сигнал, че е искал да бие сина ми на 19 юли”, заяви майката на убития младеж. По думите й протестите в града ще продължат.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина