Кметът на Съединение с поздрав към библиотекарите

Автор: Plovdiv Now 3724
Кметът на Съединение с поздрав към библиотекарите

Уважаеми библиотекари и библиотечни специалисти,

За мен е чест в този ден - 11 май, денят на светите братя Кирил и Методий, създателите на нашата азбука, да Ви поздравя по повод професионалният Ви празник - Деня на библиотекаря.

От самото си зараждане в древността до днес библиотеките са оцелели, защото винаги е имало личности, които да им служат с мисия за опазване и пренасяне на знанието във вечността, личности – пазители и разпространители на най-голямата сила за прогреса на човечеството.

Вие, библиотекарите имате една от най-трудните, отговорни, но и духовни професии. Да напътствате, да подпомагате търсещите знание и да съхранявате световното богатство – книгите. И ако книгите са прозорец към света, библиотекарите държат в ръцете си ключа към стаята с хиляди прозорци и са готови да ни отведат на далечни пътешествия, в непознати земи, за да ни разкрият страшното и прекрасното…

Честит празник, скъпи приятели!

Продължавайте с вдъхновение да се грижите за книгите и напътствайте търсещите знание. Бъдете силни, за да се справите с трудностите. Бъдете будни, за да спечелите още повече читатели за каузата на книгите. Бъдете горди със себе си, защото го заслужавате!

ГЕОРГИ РУМЕНОВ,
Кмет на Община Съединение

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина