Кметът на Съединение: Да живее свободна и независима България!

Автор: Plovdiv Now 8873
Кметът на Съединение: Да живее свободна и независима България!
Уважаеми съграждани, скъпи приятели!
 
Днес България празнува 114 години от обявяването на Независимостта си – един исторически акт, който издига международния авторитет на нашата Родина, написа кметът на община Съединение - Атанас Балкански.
 
На 22 септември 1908 г. страната ни отхвърля васалната зависимост от Османската империя и става суверенна и равнопоставена на останалите европейски държави – вторият голям успех на млада България след Съединението от 1885-а. Независимостта е провъзгласена в търновската църква „Св. 40 мъченици“ от княз Фердинанд.
 
Днес ние отдаваме почит на хилядите българи, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на страната ни. Без техните мечти, труд и саможертва едва ли щяхме да живеем сега в съвременна държава.Най-важните уроци на историята осъзнаваме точно в такива светли мигове. А най-важният урок днес е, че единството и последователността са сред ключовете за успех и благоденствие на народа ни. Когато имаме общ идеал, смелост и мъдрост, само тогава можем да бъдем независими и да оставим добра държава за децата ни.
 
Честит празник!
Да живее свободна и независима България!
 
Атанас Балкански
Кмет на община Съединение

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина