Двама в ареста след спецоперация на полицията, отглеждат канабис край Съединение

Автор: Plovdiv Now 6296
Двама в ареста след спецоперация на полицията, отглеждат канабис край Съединение

Двама мъже са били задържани заради отглеждане и притежание на марихуана. Спецоперация на полицията за предотвратяване на незаконно производство на наркотични вещества е била проведена във вторник от служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ при областната дирекция на МВР.

В резултат от действията на униформените двамата мъже са били установени и арестувани. Те са пловдивчани, на възраст 34 и 36 години, като са били заловени в частен двор в село Любен, докато изкореняват канабисови насаждения.

От имота са били иззети 22 растения в различен стадий на растеж и система за капково напояване, а при последвало претърсване в апартамента на по-младия са били открити и 20 саксии със стръкове от наркокултурата и оборудване за лабораторното й отглеждане.

Разследващите са конфискували също и близо 25 грама суха зелена листна маса, реагирала при полевия тест на марихуана, като и пакетче амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми за извършеното престъпление, взета им е мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина