Драма в село Правище: Психично болен мъж или ромска фамилия тормози цяло село?

Автор: Plovdiv Now 8531
Драма в село Правище: Психично болен мъж или ромска фамилия тормози цяло село?

Майка на психично болен мъж от село Правище твърди, че синът и е бил пребит и обезобразен от трима жители на селото. Според пловдивската полиция обаче няма данни за нападение, а мъжът е влязъл в пререкание със свои съселяни. 

Майката на 52-годишният Кръстьо Б. се свърза с trafficnews.bg, като разказа, че на 10 март около 17:00 часа синът и е бил пребит от мъже от ромски произход, които имат роднинска връзка един с друг и според нея тормозят цялото село. Двамата братя Митко и Бисер И., заедно със сина им Алекс Й. са нападнали сина и, по думите и без причина. Докато седял в центъра на селото първо бил нападнат от Алекс, като след това Кръстьо започнал да бяга, а тримата тръгнали след него да го гонят.

Сподели, че синът и има психично заболяване – параноидна шизофрения, но приема необходимите лекарства и не прави проблеми. Обяснява, че лекари от Пловдив са се свързали с нея, за да и съобщят, че синът и е бил пребит и е настанен в пловдивска болница.

По думите и няколко дни след побоя е бил в безсъзнание, като от вчера е изписан от болницата и вече си е у дома. 

„Лекарят ми каза, че жители са подали сигнал и като са отишли синът ми е намерен в безсъзнание и е нямало никой около него. Бил е пребит жестоко, обезобразен и в безсъзнание. Сега не може да пази равновесие и не се чувства добре”, споделя тя.

Добавя, че бащата - Митко, обучавал сина си да вади нож на жителите в селото и му казвал, че ако заколи някой „от затвор се излиза, от гроб не се”. Жената добавя, че преди време чичото- Бисер е нападнал и нея, като по нейни думи го е осъдила за това.

„Посягат и на други хора, дължат кредити, крият се. Синът ми  е имал свидетели, че го бият. Искаме ограничителна заповед за тези хора, не искаме да ни доближават, те са опасни”, коментира още тя.

Медията ни се свърза с пловдивската полиция откъдето заявиха, че няма данни психично болният мъж да е бил пребит. Информацията, с която медията ни разполага е, че във въпросния ден 52-годишният Кръстьо е изкарал спрей и е напръскал бащата и сина му, докато си говорят. Това е била и причината да се сдърпат, но няма данни за наранявания, заявиха от полицията.

Има данни за майката на Кръстьо, както и за неговия брат, че имат психични отклонения, като според жители на селото именно те са хората, които налагат тормоз на жителите по един или друг начин, а не ромските братя. 

От полицията се предупредили и двете страни да не влизат в саморазправа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина