Бързо производство за съветника в Съединение, разбил устата на бившата си

Автор: Парашкева Иванова 15086
Бързо производство за съветника в Съединение, разбил устата на бившата си

Районна прокуратура - Пловдив е образувала бързо производство по случая с общинския съветник от Съединение Иван Карабелов, който през уикенда бе арестуван след сигнал за домашно насилие, съобщава Trafficnews. Бившият юрист на Басейнова дирекция – Пловдив бе отведен в пловдивско районно след като жената, с която преди живеел на семейни начала, съобщила, че е жертва на агресия. 

Сигналът е получен в събота. Преди два месеца заради обтегнати отношения, Карабелов и жената, с която живеел, се разделили, като 2-годишният им син останал при майката. Двамата били пред подписване на споразумение за режим на свиждане. В събота Карабелов, който живее в Съединение, дошъл да вземе детето от жилището на майката в квартал „Смирненски”, но докато тя настанявала детето в колата, двамата се скарали. Спорът прераснал в скандал, последвал удар в лицето на жената. Тя се обадила на 112 и потърсила помощ. Мъжът започнал да обикаля с колата из квартала, последвал и друг по-силен удар. В разговор по телефона, от Второ районно ги посъветвали да отидат до полицията, но Карабелов отказал. В крайна сметка полицаите ги изчакали на адреса в „Смирненски” и след това мъжът и жената били отведени за разпит в районното. 

В полицията Карабелов съобщил, че е избран за общински съветник в Община Съединение от листата на ГЕРБ. След изтичането на 24- часовата мярка, Карабелов е освободен, а случаят е докладван на прокуратурата. Жената е изпратена за освидетелстване в Съдебна медицина. 

Очаква се резутатът от назначената от наблюдаващия прокурор съдебно- медицинска експертиза, за да бъде повдигнато обвинение на Карабелов. Издирват се и свидетели на агресията.

Лидерът на ГЕРБ за Съединение Атанас Балкански заяви, че ще разговаря с Карабелов. След тази среща Балкански ще реши дали да поиска от Карабелов да се оттегли от Общинския съвет, за да не петни името на ГЕРБ. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина