Полиция и данъчни погнаха шофьорските курсове, откриха нарушения в Стамболийски, Сопот и Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5790
Полиция и данъчни погнаха шофьорските курсове, откриха нарушения в Стамболийски, Сопот и Пловдив

Служители на отдел “Икономическа полиция” обстойно провериха всички юридически и физически лица с издаден лиценз да обучават бъдещи шофьори в школите в Пловдивско, събощават от Областната дирекция на МВР.  

Планираните проверки, проведени съвместно с представители на данъчни и автомобилни инспектори, приключиха на 15 ноември и обхванаха общо 67 автошколи, 11 от които – обособени като центрове в училища.

В два офиса в Пловдив екипите са констатирали, че в присъствените списъци за лекции фигурират курсисти, които към конкретната датата са били извън страната. Пак под тепетата са установени несъответствия във водената учебна документация на други две дружества, а на трето временно е спряна дейността и назначена пълна данъчна ревизия, заради липса на касов апарат.

Без осигурени кабинети за обучение са били пловдивска автошкола и друга в Сопот, а в Стамболийски е липсвало необходимото оборудване и обектът също е запечатан.

След цялостен анализ на събраната информация в отдел “Икономическа полиция” са образувани 39 преписки за проверка на събраните данни за евентуално наличие на извършени престъпления и материалите са изпратени по компетентност в районната прокуратура. От служителите на другите контролиращи институции са съставени общо 7 акта за установени административни нарушения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина