Подменят запушената канализация в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 6466
Подменят запушената канализация в Стамболийски

Започна работа по отстраняване на проблема със запушената канализация, която преминава през големия парк между заводските блокове в Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.

Както PlovdivNow.bg съобщи, до момента хората от квартала два пъти са викали специализирана техника, за да отпуши тръбата, но и вомата не е успяла да се справи. Заради това запушване обратната вода е започнала да излиза от шахтите и залива част от паркинга на магазина "Братя Неделеви" и мястото зад зеленчуковия магазин до заводските блокове, като това крие опасност от разпространяването на зарази.

"Запушването най-вероятно е причинено от корените на дърветата и ще бъде избегнато, като ще прокопаем ново трасе и ще положим нови тръби, за да хванем обратните води от запушената канализация. Днес бе очертана отсечка от 74 метра, където бе отрязан асфалтът. В следващите дни багер ще изкопае канала, за да положим в него новите тръби и да ги вържем отново към главната тръба. Смятам, че реагирахме достатъчно бързо и до няколко дни живеещите в квартала няма да имат проблем с канализацията", увери Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина