Община Стамболийски си върна клуба на пенсионерите пред гарата СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 4156
Община Стамболийски си върна клуба на пенсионерите пред гарата СНИМКИ

Община Стамболийски си върна клуба на пенсионерите пред гарата. Клуб, който е бил построен от БКС за 86 799 лева, е бил продаден преди години по схема, подобна на продажбата на БКС. През 2011 година частен съдебен изпълнител го продава и от май 2017 г. до септември 2018 г., за да се ползва от пенсионерите, общината плащаше наем на частния собственик. Това са 6290 лева за този период.

"Със закупуването на клуба на пенсионерите се освобождаваме от този наем. Искам да кажа, че всичко това го правим в името на гражданите на общината, затова ще продължим да си връщаме имотите, които предишното управление е загубило по един или друг начин", коментира кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Както вече съобщихме, общината успя да си върне редица общински имоти като къщата в парка срещу читалището, Лятното кино и БКС.

"Тези сгради са наши, на всички жители на общината, защото ги плащаме с парите от нашите данъци, затова веднага след придобиването им пристъпваме и към актуването им като публична общинска собственост, за да не може никой, дори и след години, да ги продаде. Със закупуването на клуба на пенсионерите днешният ден смятам, че може да го наречем празничен и по случай този празник, днес почерпката за всички, които ще се съберат в клуба, е от мен! Честита нова придобивка на пенсионерите, която не е последната, защото имаме намерение да ремонтираме клуба, като ще го разширим. Ще използваме тротоарното пространство за разширението, като там ще бъде направен навес - дървена конструкция с ондулин, за да има сянка през лятото над масите, които ще сложим в това разширение. За зимата ще сложим завеси от прозрачно фолио, които се ползват за оформяне на зимни градини. Ще сложим и необходимото отопление, за да е приятно на хората през всички сезони", посочи градоначалникът. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина