Официално: Сградата на БКС вече е на Община Стамболийски, купуват нова техника

Автор: Валерия Василева 14830
Официално: Сградата на БКС вече е на Община Стамболийски, купуват нова техника

Сделката за закупуването на сградата на БКС вече е факт. От вчера Община Стамболийски е собственик на имота, двора и работилницата към него, чиято обща площ е 9 дка. За да бъдат предотватени бъдещи сделки с нея, сградата на комуналното предприятие ще придобие статут на публична общинска собственост. 

Припомняме, че в разгара на летния сезон общинските съветници приеха предложение за теглене на заем от 3 млн. лв. С част от средствата вече е закупен пенсионерският круб на улица "Търговска". Други 700 000 лв. бяха заделени за закупуване на сградата на ОП "БКС". Засега двата имота са включени в ипотеката, с която е обезпечен кредитът на общината. Срокът за изплащането му е 12 години. 

Още 500 000 лв. ще отидат за техника и оборудване на нуждите на предприятието. Общината ще закупи и две нови сметосъбирачки в края на февруари, като предвидените в бюджета средства са тях са 342 530 лева.

За новата придобивка се похвали кметът на Стамболийски. По думите му, до юли 2018 общината е платила 366 000 лева за наеми на сградата. Освен, че е стабилизирала финансовото си състояние обаче, общината е започнала да си връща много от старите имоти, разпродадени на частници.

Ето какво още написа Мараджиев:

"От март 2006 година комуналната фирма е под наем в сградата, която минава в частни ръце. Започваме да плащаме наем в размер на 2400 лева месечно, като от януари тази година наемът бе увеличен на 3600 лева. Сега, като си върнахме сградния фонд, ще го актуваме като публична общинска собственост, за да не може никой, дори и след години, да го продаде. 

Тази сутрин бях на място във фирмата в 8 без 15, за да видя дали хората са по работните си места и дали машините за сметосъбиране и сметоизвозване са излезли. Бях приятно изненадан, че всички си бяха по работните места и си вършеха съвестно работата. Така че, служителите на БКС и техният ръководител Васил Топузов за пореден път доказаха, че работят съвестно в услуга на гражданите."

Като допълнение към новината Мараджиев съобщи на съгражданите си, че общината разполага с  достатъчно сол, луга и химикали за обработка на улиците през зимния сезон. 

Снимка: Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина