Община Стамболийски намалява до 50% таксите за предучилищна група

Автор: Plovdiv Now 5975
Община Стамболийски намалява до 50% таксите за предучилищна група
Във връзка с държавната политика за подпомагане заплащането на такси, дължими от родителите за дейностите по хранене на децата в задължителното предучилищно образование,в община Стамболийски таксите ще бъдат намалени до 50 %.
 
"Това предвиждаме в Проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси, цени и услуги. Към момента детските градини в общината се посещават от 665 деца, като част от тях и сега ползват облекчения съгласно общинската Наредба или са включени в Проект „Активно приобщаване” и тук по определени критерии облекченията стигат до 100 %, т.н. изцяло освобождаване от такса.
 
На база последните промени в Закона за предучилищното и училищното образование, които предвиждат да се подпомогне заплащането на таксите за дейности по храненето на децата от предучилищна възраст, сме в процес на подготовка на Проекта за изменение и допълнение на общинската Наредба и след това ще вземем решение за намаляване таксите на територията на нашата община. Хубаво е, когато строим и ремонтираме. Но, още по-хубаво е когато мислим и за бъдещето: НАШИТЕ ДЕЦА.
 
Винаги съм казвал, че най-важният капитал са хората. А най-скъпият капитал са децата! Те нямат цена!", каза кметът на общината Георги Мараджиев.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина