Недобросъвестни хора превърнаха в бунище строежа на новата църква в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9619
Недобросъвестни хора превърнаха в бунище строежа на новата църква в Стамболийски

Незаконно сметище се е образувало в самия строеж на новата църква в Стамболийски, са подали сигнал граждани.

Това е станало причина от Общината да съставят комисия, която заедно с представител на полицията е направила проверка на мястото. Снимките недвусмислено показват, че налице е нарушение. 

" Една църква, чийто градеж е започнал през 1998 година. Едно свято място, за чийто градеж Общината е отредила терен, а гражданите са давали от джоба си пари, за да се изгради храмът, е осквернена от незаконно сметище. Апелирам към Църковното настоятелство да вземе мерки и хората, които се грижат за опазване на имуществото тук, да се държат адекватно, а не да вкарват целия град във филм на ужасите, като превръщат мястото в клошарски храм", казва кметът Георги Мараджиев в своя публикация в социалните мрежи.

Припомняме, че още през 2019 година Община Стамболийски внесе нов проект за одобрение на градежа на храма от Пловдивската митрополия, но все още няма отговор.

"В момента ние сме стопани на мястото и като добри стопани няма да стоим безучастно към това, в което е превърнато. А тук има какви ли не боклуци, включително стари дивани и други мебели, подготвени за горене. Недопустимо е! Комисията ще излезе със становище за незабавно премахване на сметището в църковния двор. Ако не бъде извършено, ще го направи БКС", допълва кметът.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина