Над 200 изпълнители ще се надпяват на фолклорен конкурс в Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 11951
Над 200 изпълнители ще се надпяват на фолклорен конкурс в Куртово Конаре
Над 200 изпълнители индивидуални и групови изпълнители от областите Смолян, Пловдив и Стара Загора ще участват в Националния фолклорен песенен конкурс „Пролетна дъга“, който ще се проведе на 27-28 май в село Куртово Конаре, община Стамболийски.
 
Организатори на конкурса са читалище “Любен Каравелов-1897” в партньорство със „Scheizerisch-Bulgarischer Kulturvein”(Швейцаро-българска асоциация за култура) и Кметство Куртово Конаре.
 
Целта на конкурса е да се съхранява и популяризира българската народна песен, както и да се даде възможност за изява на таланти от различни възрастови групи. Участниците в конкурса се оценяват от професионално жури в състав: проф. д-р Светла Калудова-Станилова и доц. д-р Галя Петрова – Киркова.
 
Важно за изпълнителите!
 
Съпроводът е по желание – с един инструмент, инструментална група или съпровод на ел. носител- задължително на флашка!/ Съпровод на CD не се приема!В музикалния носител, трябва да има запис на съпровода или музикалната композиция само на изпълненията / изпълнението за конкурса.
 
При посещението си в Куртово Конаре, гостите – участници могат да посетят парка и двореца „Кричим”, които се намират в Куртово Конаре. Часовете за начало на посещение на обектите - дворец, парк и оранжерия за цветя са: 08:15 ч., 10:15 ч., 13:00 ч., 15:00 ч.
 
Източник: Читалище "Любен Каравелов" - Куртово Конаре

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина