Малка именичка от Стамболийски почерпи със “супа от миксер“ в новия детски център ВИДЕО и СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 17099
Малка именичка от Стамболийски почерпи със “супа от миксер“ в новия детски център ВИДЕО и СНИМКИ

Новият детски център в Стамболийски за минути се изпълни с детски смях. Веднага след рязането на лентата малчуганите от общината се насочиха към батута, куклите и стотиците играчки, а сред най-големите атракции бе кухнята. 

В ролята на главен готвач влезе малка жителка на града, която днес празнува имения си ден. Пред наш репортер тя призна, че ще прекарва много време тук, заедно с приятелките си, защото мечтае да стане кулинар. За празника тя ще почерпи останалите деца със "супа от миксер", а може би и с торта. 

Каква е тайната рецепта на детето, коментарите на родителите и на кмета на общината Георги Мараджиев - вижте във видеото на Милен Ангелов:

Припомняме, че лентата на най-новата атракция в града бе срязана по-рано днес от председателя на Общинския съвет Стоян Богданов, главния финансист и зам.-кмета Мария Витанова-Вълканова. Центърът се помещава на първия етаж в Янъковата къща срещу Читалището "Никола Вапцаров". Изграден е по проект и ще е напълно безплатен.

Новата придобивка е на стойност 355 393,78 лева, отпуснати по ОП "Развитие на човешките ресурси". Общо 32 са работните места, разкрити по проекта, като към момента има 4 свободни, коментира пред наш репортер зам.-кметицата Вълканова. Те са предназначени за представители на уязвими групи на пазара на труда по програма за временна заетост, като изискванията са поне половината от тях да бъдат преназначени след първата година. 

За да продължи да съществува след края на проекта, центърът ще трябва или да се самоиздържа, или да получи финансова подкрепа от администрацията. Той вече е предизвикал интерес от страна на дарители и спонсори, коментира кметът Георги Мараджиев. Той обясни, че предвижда центърът да продължава да функционира безплатно дори и след приключването на всички дейности по проекта. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина