След протестите в Сопот: Местни жители получиха актове за нарушения на пътя

Автор: Plovdiv Now 10193
След протестите в Сопот: Местни жители получиха актове за нарушения на пътя

Протестиращи жители на Карлово и Сопот получиха актове от "Пътна полиция". Информацията бързо се разпространи в социалните мрежи, след като младеж бил повикан в полицията, за да получи акта си. Извършеното от него нарушение се състояло в неправилна маневра. 

"Връченият ми акт е за нарушение на Закона за движение по пътищата и по-конкретно, защото в една от вечерите по време на автомобилното шествие - на излизане от една от бензиностанциите на изхода на Карлово за Пловдив, има знак стоп и знак за задължително надясно, а аз съм завил наляво", коментира потърпевшият, цитиран от Karlovopress.bg.

Според местните действията на полицията са умишлени и целят "да мачкат надигналия се народ". В мрежата се съобщава и за други "ужилени" от КАТ по време на протестите, които заявиха, че ще обжалват наказателните постановления, след като ги получат. Местна кантора вече е предложила да предостави услугите си безплатно. 

В момента се изчаква становище по въпроса от пресцентъра на МВР.

Междувременно се организира нов протест та 2 декември 12.00 до 22.00 часа. Очакват се нови блокади на Подбалканския път. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина