Приятел на загиналия над Сопот лекар: Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде

Автор: Plovdiv Now 7695
Приятел на загиналия над Сопот лекар: Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде

Днес искам да ви разкажа за Марио, който тази неделя щеше да навърши 27 години. Марио е сирак от град Септември, отдавна останал без родителска грижа. Изключително независим, харизматичен и любвеобилен млад човек. Дипломиран от Медицинска академия с отличие, работещ в Спешното на Александровска болница, всеотдаен към здравето на хората, приятелите си и опазването на околната среда.

Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде. Марио е човек, който лоша дума никому никога не е казал, нито пък някого е наранил. Марио е човек, влюбен в планината и ако и да нямаме друга утеха, то поне знаем, че остана високо на място, което обичаше. В един по-добър свят с майка си, баща си и всички върхове. Това сподели във фейсбук Димитър Димитров, приятел на загиналия в Стара планина лекар Марио Шкодров.

Знам, че долу в ниското пред клавиатурките винаги ще се намерят съдници за безразсъдство, безотговорност, самоубийство. Нека да съдят - може и да са прави, но цената не я плащат те, пък той плати с най-скъпото си, а ние плащаме със съвестта си, задето беше сам. Моля, уважавайте паметта му, уважавайте мъката ни и хората, които сеят доброта, талант и любов. Марио е един от тях и горещо ще ни липсва.

Всъщност не, той винаги ще бъде вътре в нас, а ние ще се стремим заедно и сигурно да сме поне наполовина толкова нависоко, колкото достигна той за краткия си житейски път, пише още Димитров.

Благодаря на Планинска Спасителна Служба за отдадеността, професионализма и човечността. Благодаря на всички, които ще си спомнят Марио с любов. Благодаря най-вече на теб, приятелю, където и да си. До нови срещи на някой висок планински връх, завършва той.

Източник: 24 часа

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина