МВР: Протестиращите в Сопот са глобени заради масово нарушение на правилата за движение

Автор: Валерия Василева 5372
МВР: Протестиращите в Сопот са глобени заради масово нарушение на правилата за движение

Водачите на цяла колона от автомобили са отнесли актове по време на един от протестите в Сопот. От МВР потвърдиха, че причината е нарушение на Закона за движение по пътищата. Както вече ви разказахме, водачите на няколко автомобила са пренебрегнали указанията на пътен знак, излизайки от местна бензиностанция. 

"На излизане от една от бензиностанциите на изхода на Карлово за Пловдив, има знак стоп и знак за задължително надясно, а аз съм завил наляво", коментира един от потърпевшите. По думите на местни жители, санкционирани за същото нарушение са около 30 души.  

Актовете били съставени преди седмица - на 20 ноември. В останалите дни на протестните действия няма констатирани случаи на нарушения, уверяват от пресцентъра на МВР. 

Припомняме, че жители на подбалканския град изразиха недоволстното си спрямо наложените санкции. Според тях мярката е репресивна и цели "да мачка надигналия се народ". В мрежата се съобщава и за други "ужилени" от КАТ по време на протестите, които заявиха, че ще обжалват наказателните постановления, след като ги получат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина