Изложба, представяне на книга, страхотна комедия и концерт в Сопот

Автор: Plovdiv Now 5111
Изложба, представяне на книга, страхотна комедия и концерт в Сопот

На  15 юни от 11:00 часа  в Радино училище ще бъде открита изложба „Заедно по пътя на Кирил и Методий“. През 2018 година по покана на интернет радио „Татковина“ пет български училища в чужбина се включват в проекта. Училищата не са избрани случайно, те се намират на пътя, изминат от Кирил и Методий – от създаването до утвърждаването на славянската писменост. Учениците рисуват буквите на кирилица и глаголица – раждат се интересни решения, пълни с фантазия и любов към нашата азбука.

В експозиционната зала на Къща музей „Иван Вазов“ от 17:30 часа ще бъде представена книгата „Залата на смеха има стена на плача“. Театралната кариера и живота на Николай Урумов през погледа на Димитър Стайков, театрален критик, доктор на изкуствознанието.

От 19:00 часа в зрителна зала на Народно читалище „Иван Вазов - 1871“  ще имате възможността да видите Комедийното шоу на Ники Урумов “Ние, българите. Открит урок за чужденци“. Професор Мисирков води час по опознаване на българските национални черти. Темите са разнообразни, съседите ни не са пощадени, а в центъра на сатирата е нашата нация, за която професорът преподава с любов и самоирония.

Според героя „логиката не ни е силната страна“. Обаче пък можем да се посмеем, което винаги е добра опция.

От 20:30 часа на площад „Иван Вазов“,започва празничен концерт с участието на новоизгряващите сопотски звезди от Вокална група „Алмадин“ към Народно читалище „Иван Вазов – 1871“, чаровната и обичана Кристина Димитрова и тарантливият Борис Солтарийски.

Снимката е илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина