60 бойци стрелят с карабини и пистолети край Анево

Автор: Plovdiv Now 6686
60 бойци стрелят с карабини и пистолети край Анево

Учебен център Анево ще стане арена на 13 юли от 9,00 до 21,00 часа на едно интересно бойно състезание. Българската Т-Клас федерация съвместно с Министерство на отбраната ще проведе стрелби с полуавтоматични карабини и пистолети. Ще вземат участие около 60 състезатели със собствени или служебни боеприпаси. 

В тази връзка и с оглед на безопасността се ограничава достъпът на ловни дружинки, земеделски работници, пастири и всички цивилни лица на територията на учебния център по време на състезанието.

Предстоящото състезанието е ново по рода си и ще включва поредица от стрелкови упражнения, които ще бъдат изпълнявани отборно, като целта е да се проверят както индивидуалните стрелкови умения с различни оръжия, така и работата в екип (отборите се състоят от двама състезатели) в условията на изкуствено създадени в симулирана среда, но близка до реалната .

Българската Т-Клас федерация  съвместно с Българската армия създаде военно-приложния стрелкови спорт “Т-Клас”, който се разви изключително много през последните години. Този спорт първоначално бе фокусиран върху стрелбата с прецизни снайперови оръжия на близки и далечни дистанции.

В последствие “Т-Клас” са разви, като бяха включени различни стрелкови дисциплини, както и комбинирана тактическа стрелба със снайперови карабини, щурмови карабини и полуавтоматични пистолети, а от 2018 година в стрелковият спорт Т-Клас има нова дисциплина само за пистолет и щурмова карабина наречена T-Class Support and Backup Weapons [SBW].

В днешната сложна международна обстановка, военно-приложният спорт “Т-Клас” се явява изключително полезен за националната ни сигурност.  Спортът се приема много добре  от армейски и полицейски подразделения, както и от структурите на доброволци и резервисти в Европа.

Подобни стрелкови спортове съществуват и се практикуват по целия свят и много от състезанията се провеждат съвместно с определени части от военните или полицейски сили, които са специализирани в различни стрелкови дисциплини и реално са поставени в подобни условия, в които осъществяват своята работа за осигуряване на реда и сигурността на обществото.

Източник: t-class.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина