Зрелище в нощното небе: Десант край Пловдив и мащабно военно учение

Автор: Plovdiv Now 500
Зрелище в нощното небе: Десант край Пловдив и мащабно военно учение

Военни самолети ще изпълнят небесната шир в Пловдивско. Тази нощ се проведе международно въздушно учение по линия на НАТО  "Swift Response 19" част от - "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019". 

Учението се проведе в района на село Чешнегирово, община Садово в часовия пояс от 24:00 до 3:00 часа сутринта на 16 срещу 17 юли. В него участваха 500 военнослужещи и множество летателни апарати. Въздушно-десантната операция ще се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха.

В началото на годината за провеждане на учението "Swift Response 19" беше избран района на летище "Чешнигирово". Решението бе взето след проведени конференции с участието на представители от дирекция "Операции и подготовка", Съвместното командване на силите, командването на Сухопътни войски, командването на Военновъздушните сили, 68 бригада "Специални сили" и офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ.

За целта летището с отпаднала необходемост беше разчистено изоснови от буйната растителност, която го бе завладяла, след като дейността на него бе прекратена. Площадката бе дадена и за сертифициране от 82-ра въздушно преносима дивизия - САЩ.

Припомняме, че в многонационалното учение "Black Sea/Balkans Regional Exercises 2019" беше планирано да вземат участие военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, САЩ, Албания, Великобритания, Франция, Италия, Канада, Македония и Украйна, общо до 8 000 души, до 1 200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина