Застреля се военнослужещ, участвал в акцията в Чешнегирово

Автор: Plovdiv Now 12787
Застреля се военнослужещ, участвал в акцията в Чешнегирово

С огнестрелна рана мъртъв е открит ст. лейтенант Тодор Манчев на полигона в Ново село. От пресцентъра на МО потвърдиха  за инцидент с военнослужещ пред 24 часа.

"Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен", казаха от министерството и обясниха, че по-късно ще пуснат съобщение.

Манчев е участвал в учение на Ново село и в стаята си се е самоубил. Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившето военно летище в пловдивското село Чешнегирово. Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

"Нямам информация, че се е самоубил служител на военната полицая", коментира собственикът на цеха Марин Димитров. Той допълни, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание. "Нито казват върви ли слествие по този случай, нито нищо", каза Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина