Стабилизиран е пострадалият курсант от Чешнегирово

Автор: Plovdiv Now 2071
Стабилизиран е пострадалият курсант от Чешнегирово

В стабилно състояние е пострадалият курсант при военно обучение в Чешнегирово. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Както съобщихме, пострадалият е помагал на парашутист и е получил тежка черепно-мозъчна травма. При свалянето от дървото на парашутиста се е отчупил дебел клон, който рухнал върху главата на курсанта.

Това се е случило по време на редовни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специални операции, в които участват курсанти от НВУ във Велико Търново.

„Това е трагедия, но след навременна операция, животът му е спасен. Той е транспортиран от УМБАЛ „Свети Георги“ към ВМА, в момента е стабилен. Има надежда, което е най-важното“, заяви министърът пред Нова телевизия.

Той коментира и другият инцидент в Чешнегирово, при който американски командоси нахлуха в частен цех.

„Научих за инцидента от медиите, поднесох извинения още на следващия ден. Декларирах и че министерството ще поеме финансово всички щети. При първоначалната проверка е установено, че двама офицери от военна полиция са нарушили заповедта и не са докладвали на своето ръководство. Назначена е допълнителна проверка, със случая се занимава и военна окръжна прокуратура. Двамата офицери ще си понесат отговорността“, каза още той.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина