Садово инвестира 1 млн. лева собствени средства за ремонт на пътища

Автор: Plovdiv Now 6921
Садово инвестира 1 млн. лева собствени средства за ремонт на пътища

С около 1 млн. лева собствени средства община Садово продължава уличните ремонти и през 2019 година. Това съобщи Йордан Ташев, директор на Дирекция „Обща администрация“, предаде "Фокус".

„Общината вече разполага и със собствена техника за извършването на тези ремонти”, припомни Ташев. По думите му политиката на община Садово е да продължи с ремонтите на уличната мрежа в селищата, докато тя се подобри.

„При приемането на бюджета за 2019 година Общинският съвет трябва да гласува и един банков заем от около 900 000 лева за довършване на детската градина в Садово, която е част от общински комплекс, заедно с училището. То вече бе ремонтирано, а довършването на детската градина ще стане с банков заем“, заяви директорът на Дирекция „Обща администрация“.

По думите на Йордан Ташев, в община Садово всяка година се повишава събираемостта на данъци и такси. Той твърди, че от преди 7-8 години в общината е въведено принудително събиране при дългосрочно неплащане и по този начин вече няма нови големи длъжници, а задълженията на старите са почти събрани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина