С опасност за живота е единият американец, пострадал при десанта край Чешнегирово

Автор: Plovdiv Now 1033
С опасност за живота е единият американец, пострадал при десанта край Чешнегирово

Пострадалите при учебния десант край пловдивското село Чешнегирово трима американски военни бяха настанени в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Единият от тях е в тежко състояние, има опасност за живота му, са съобщили от Военното министерство, цитирайки американското военно командване. Днес следобед двама от тях са били изписани.

Военна полиция и Военна прокуратура вече разследват причините за инцидента, довели до смъртта на канадски парашутист тази нощ. Образувано е досъдебно производство.

Никой от жителите на село Чешнегирово не е разбрал за фаталния инцидент, довел до смъртта на парашутиста по време на провелите се снощи полети. Самият кмет на селото Христо Атанасов сподели пред TrafficNews.bg, че е получил информация тази сутрин от регионални медии. 

"Знае се, че има един загинал канадец и трима ранени", потвърди той пред камерата ни. Кметът сподели, че подготовката за учението е протекла спокойно, а хората са били предупредени чрез дипляни и съобщения. Никой не бил притеснен от прелитащите ниско над селото самолети, защото подобен тип полети не били рядкост в района. 

Местни хора пък споделиха, че са видели на място представители на американското посолство. По думите им, те пристигнали няколко часа след инцидента. Полетите се осъществили около полунощ. 

Припомняме, канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение "Swift Response 19" край Чешнигирово. При учебния десант са пострадали още трима американски военнослужещи. Канадецът е скочил от един от военните самолети, участващи в учението, но поради технически причини парашутът му не се е отворил. Американците са пострадали също при скока, тъй като са били близо един до друг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина