Ремонтират спешно моста на село Милево

Автор: Plovdiv Now 9892
Ремонтират спешно моста на село Милево

Спешни мерки се предприемат за ремонта на моста на село Милево, община Садово. Съоръжението се намира на река Марица и свързва територии на област Пловдив и област Стара Загора, съобщава областният управител Дани Каназирева. Поводът е напрежението сред жителите на общините Садово и Първомай, както и проведени разговори с председателя на УС на АПИ Георги Терзийски и областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

Мостът е изграден на републикански път II-66 и се стопанисва от Областно пътно управление Стара Загора. В момента има забрана за преминаване на тежкотоварни МПС над 12 тона, поради влошено експлоатационно състояние на моста. Основната причина за това са промени на речното дъно на река Марица и частично откриване на пилотите на стълбовете на мостовото съоръжение.

„Още преди месец, жителите на пловдивските села, ме информираха за проблема и потърсиха съдействие от областна администрация, защото въведеното ограничение създава трудности за местния бизнес, земеделските стопани и превозвачите. Разговарях с  АПИ, с областния управител на Стара Загора и ОПУ –Стара Загора, защото мостът е между двете области. Вече са предприети мерки за аварийно-ремонтни дейности“, обясни областният управител на Пловдив.

По думите на Каназирева е извършено конструктивно обследване на моста,  задействана е процедура за възлагане на ремонтите дейности. От АПИ е осигурено финансиране, а изпълнението е възложено на ОПУ –Стара Загора.

Има изготвен проект за авариен ремонт, който е внесен преди два дни в Института за пътища и мостове за съгласуване, а пътно-поддържащата фирма ще започне ремонта на съоръжението след изпълнение на задължителните процедури по Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за водите, обясниха от Областно пътно управление в Стара Загора

Областните управители на Пловдив и Стара Загора  са обещали пълно съдействие за ускоряване на процедурите по съгласуване на документацията, за да започне в най-кратки срокове ремонта на съоръжението.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина