Разбиха наркооранжерия край Садово, има арестуван

Автор: Plovdiv Now 16110
Разбиха наркооранжерия край Садово, има арестуван

Полицията разби наркооранжерия край Пловдив, научи TrafficNews. Акцията се е провела вчера в село Кочево. В една от къщите, мъж от Садово е отглеждал марихуана. Коридорът и стаите били оборудвани с капково напояване и лампи. Прозорците били затъмнени. По нищо не личало, че в постройката се отглеждат наркотици.

В четвъртък униформени наобиколили къщата. При опит да нахлуят стопанинът на постройката се заключил и отказал да отвори. Наложило се да бъде разбит един от прозорците, но междувременно "земеделският производител" се предал.

38-годишният мъж е арестуван. Той е стар познайник на полицията. Той се подвизавал като Митьо Кълбото.

Днес полицията все още е пред къщата в Кочево. По думите на очевидци, в момента растенията се изнасят от сградата. Жителите на селото не познават Кълбото, но често са го виждали в късните часове на деня в постройката. Мъжът е лежал в затвора с присъда за разпространение на дрога. 

Иззети са 83 стръка марихуана. Отглежданата марихуана била обирана и складирана в бидон с течност. 

Междувременно в постройка на бивш стопански двор в село Болярци, ползвана от 34-годишен криминално проявен мъж, са открити изсушени растения с външни признаци, наподобяващи марихуана. Експертна справка е установила, че иззетото количество е с тегло 2кг 640 гр. Извършителят на престъплението е с повдигнато обвинение, като в хода на акцията при проверка на лицето е установено, че същото управлява и лек автомобил "Опел вектра" под въздействие на наркотични вещества.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина