Почетен караул посрещна адмирал Емил Ефтимов на летище Чешнегирово

Автор: Милен Ангелов 13932
Почетен караул посрещна адмирал Емил Ефтимов на летище Чешнегирово

Почетен караул на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) посрещна адмирал Емил Ефтимов на летище Чешнегирово, където се провежда мащабното военно учение Stealth Dagger 2020. Началникът на отбраната е специален гост на събитието, на което ще бъде за сертифицирането на Тактическата група за специални операции (ТГрСО) от СКСО с командир генерал-майор Явор Матеев. Получаването на този сертификат дава възможност от 2021 г. Тактическата група специални операции да застъпва в дежурства като сили за незабавен отговор на НАТО.

В рамките на деня ще се демонстрират способности, въоръжение и техника на Тактическата група за специални операции. Ще има демонстрации на скок с парашут от хеликоптер.

Учението „Stealth Dagger 2020” се провежда със 150 военнослужещи от СКСО, Военновъздушните сили (ВВС) и Военноморските сили (ВМС. В хода на учението се отработиха задачи за поддръжка на конвенционалните сили при отразяване на противникова атака и противодействие на терористична организация. Основните направления за работа на СКСО в хода на учението са за сглобяване действията на Тактическата група за специални операции, осигуряване на взаимодействие и провеждане на съвместни операции от СКСО, ВВС и ВМС.

Очаквайте подробности!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина