Окончателно! Остава в ареста Ангел, обвинен за убийството в Милево

Автор: Plovdiv Now 12008
Окончателно! Остава в ареста Ангел, обвинен за убийството в Милево

Апелативния съд в Пловдив остави в ареста полицая Ангел Георгиев.

Спрямо 41-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че на 4.09.2022 г. в землището на село Милево, област Пловдивска, умишлено е умъртвил Огнян Йорданов.

В ранните часове на 4.09.2022г. в село Милево, в дома на полицая, се били събрали негови приятели, сред които и пострадалия, за да продължат веселбата, след края на провелия се в селото събор. По неизвестни за сега причини, трима от гостите и пострадалия се сбили. Полицаят твърди, че се опитал да ги разтърве и да го спаси, но няма данни да е търсил медицинска помощ. Вместо това заедно с приятелите си изнесли ранения до стадиона и го изоставили там в безпомощно състояние. По-късно той бил намерен мъртъв.

Прокуратурата предостави на съда три протокола за очни ставки между свидетели, а адвокатът на обвиняемия – медицински документи сочещи, че страда от астма и хипертония, както и подписка от 400 жители на село Милево в подкрепа на полицая.

Апелативният съд прецени, че от показанията на свидетелите и експертната справка за пострадалия, се съдържат достатъчно данни от които може да се направи обосновано предположение, че Ангел е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

От тежестта на наказанието, предвидено за престъплението, а именно лишаване от свобода от 10 до 20 години, се извежда опасността от извършване на престъпление при евентуално по-лека мярка за процесуална принуда спрямо Ангел.

Определението на съда е окончателно.

Припомняме, че по-рано днес близки на Ангел дойдоха пред съда на протест, убедени, че мъжът е невинен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина