Мария от Садово има нужда от помощ, за да бъде отново пълноценна майка и баба

Автор: Plovdiv Now 8208
Мария от Садово има нужда от помощ, за да бъде отново пълноценна майка и баба

47-годишната Мария Пенева се нуждае от помощта на хора с добри сърца, за да бъде отново пълноценна майка и баба. Жената се бори с карцином и има нужда от скъпоструващо лечение в Турция. През 2018 година Мария бива диагностицирана с ендометриален карцином. Претърпя две операции в България и курс по лъчетерапия.

Преди четири месеца обаче се появява подутина на дясната ѝ ръка. След направената биопсия в началото на май месец се постави диагноза метастаза от ендометриален стромален сарком. Според лекарите в България, единственият шанс за живот на Мария е ампутация на ръката, разказва нейната дъщеря Силвия.

От една седмица насам Мария се намира в болницата "Аджъбадем" в Турция. След направените нови изследвания е диагностицирана с метастаза от ендометриален недиференциран карцином.

"Лекарите дават надежда за спасение на ръката, ако туморът се смали. В момента тя е на лъчелечение и химиотерапия, вече има видим резултат от провежданото лечение. Лекарите са обнадеждени,че ще спасят ръката и живота на нашата майка", споделя Силвия.

Мария трябва да замине  средата на август за Турция за нови изследвания и планиране на операция за поставяне на имплант на засегнатата от тумора кост. Сумата, необходима за операцията и последващата химиотерапия обаче е неопосилна за семейството - 75 000 евро. Средствата й трябват спешно, за да продължи лечението си. 

Двете деца и внучето на Мария нямат търпение отново да са в прегръдките ѝ. И молят всички да помогнат на семейството им в този труден момент, за да може тя да се върне към нормалния начин на живот.

Всички, които имат желание и възможност, могат да дарят средства за лечението на Мария чрез кампанията в Хелпкарма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина