Какво е качеството на въздуха след пожара в Катуница?

Автор: Plovdiv Now 2105
Какво е качеството на въздуха след пожара в Катуница?

Екоинспекцията изнесе данните за качеството на въздуха след пожара в Катуница вчера.

Първоначално експертите извършваха замервания с мобилен апарат GASMET, а вчера вечерта на посочено от кмета на селото място беше позиционирана и мобилна автоматична станция, която позволи получаването на много по-точни резултати. Данните от вчера показваха завишени нива по показател ФПЧ10, но след 2 часа през нощта нивата спадат и вече са нормализирани. Директорът на РИОСВ – Пловдив е разпоредил МАС да остане в селото и да продължи работа в непрекъснат режим до понеделник.

Тъй като вчера вятърът духаше по посока Пловдив, екоинспекцията проследи и двете автоматични станции за измерване качеството на въздуха в града – едната, разположена в близост до пожара в район „Тракия“, и втората - в кв. „Каменица“.  Нямаше превишения на нормативно установените норми за нивата на замърсители в атмосферния въздух.

От началото на инцидента РИОСВ – Пловдив работи в координация с регионалните звена на „Пожарна безопасност и защита на населението“. По тяхна информация към 3 часа през нощта пожарът е овладян, но на места все още има процеси на тлеене.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина