До дни: Дават старт на ремонта на пътя Пловдив - Хасково

Автор: Plovdiv Now 7714
До дни: Дават старт на ремонта на пътя Пловдив - Хасково

Още един от заложените пътища в Пловдивско, които са заложени в програмата на АПИ, ще стартира до дни. Това е ремонтът пътя Пловдив – Хасково, който е в доста лошо състояние, пише TrafficNews. От фирмата изпълнител „Европейски пътища” подготвят временната организация на движението и ще искат старта на първия етап, който е от Пловдив през Скобелева майка до Садово. 

Пътят Пловдив – Хасково се изпълнява от две фирми – според договорите за различните  областни пътни управления. В началото на годината от АПИ бяха дали пътя за проектиране, но все пак той ще мине през текущите реконструкции.

По същия договор в момента се ремонтира Околовръстното шосе, както и Карловско шосе до АМ „Тракия”.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Припомняме, че следващата седмица се очаква и новия етап на Околовръстното на Пловдив от Пазарджишко шосе до АМ „Тракия”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина